Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

STUVAD SVARTROT

 /   / Från Vegourmet No 9/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Svartrot är en riktig delikatess. Som stuvad lämpar den sig otroligt bra på julbordet.

Ingredienser
½ kg
svartrot
2 ½ dl
havregrädde
1 
vitlöksklyfta, riven
1 tsk
potatisstärkelse, utblandad med
1 msk
vatten
¼ tsk
mald kryddpeppar
 
salt
 
neutral olja, till stekning
Gör så här

Skala svartroten och lägg den direkt i vatten, färsk svartrot blir brun väldigt fort vid syreexponering.

Koka svartroten i saltat vatten.

Värm upp en kastrull med lite olja, stek vitlöken snabbt i oljan, tillsätt därefter svartrot, grädde, potatisstärkelse och kryddpeppar. Smaka av med salt. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Dragunera Syrah
Cameleon Malbec
Villa Valentina Organic Sangiovese
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
Grönkålssoppa med vita bönor
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Aubergine med syltad lök och grillad paprika
BÖNCHILI
BARA-EN-TILL QUESADILLAS – MED AVOKADO & SVARTA BÖNOR
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
Gnocchi med bönfrikadeller
PUMPAPURÉ MED FRÄSTA KANTARELLER & SMÅLÖK
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
jävligt god VEGOBURGARE
Nässelrisotto

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB