Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

FRUKOSTMUFFINS

12 st  /  35 min  / Från Vegourmet No 2/2017 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Det bästa vi vet är frukost som går på nolltid. Med färdigbakta frukostmuffins i beredskap behöver du inte ödsla någon av dina värdefulla morgonminutrar i köket. Muffinsen passar dessutom utmärkt att frysa!

Ingredienser
2 ½ dl
växtmjölk
4 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
1 dl
växtgrädde
¾ dl
rapsolja
½ 
zucchini
3 nävar
grönkål
½ 
gul lök
 
salt
 
peppar
Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Riv zucchinin på den grova sidan av ett rivjärn. Stek lök, grönkål och zucchini. Salta och peppra generöst.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ner olja och mjölk och vispa till en klumpfri smet. Rör ner grönsaksblandningen i muffinssmeten och fördela i muffinsformar.

Grädda cirka 15-25 minuter, beroende på hur stora muffinsformar du använder. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

HÉRITAGES CÔTES DU RHÔNE BLANC
Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic
Dreissigacker Organic Riesling QBA
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

RÅRAKOR TILL FRUKOST
Gnocchi med bönfrikadeller
BROWNIES MED SALT CHOKLADFROSTING
FOOLED PORK-BURGARE
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
okonomiyaki
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
RATAOUILLE 2.0
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
Zucchinifritters
Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor
KROPPKAKA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB