Det bästa vi vet är frukost som går på nolltid. Med färdigbakta frukostmuffins i beredskap behöver du inte ödsla någon av dina värdefulla morgonminutrar i köket. Muffinsen passar dessutom utmärkt att frysa!
Ingredienser
- 2 ½ dl
- växtmjölk
- 4 dl
- vetemjöl
- 1 dl
- grahamsmjöl
- 2 tsk
- bakpulver
- 1 tsk
- salt
- 1 dl
- växtgrädde
- ¾ dl
- rapsolja
- ½
- zucchini
- 3 nävar
- grönkål
- ½
- gul lök
- salt
- peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Riv zucchinin på den grova sidan av ett rivjärn. Stek lök, grönkål och zucchini. Salta och peppra generöst.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ner olja och mjölk och vispa till en klumpfri smet. Rör ner grönsaksblandningen i muffinssmeten och fördela i muffinsformar.
Grädda cirka 15-25 minuter, beroende på hur stora muffinsformar du använder. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.