Ibland vill man ha något snabbt och enkelt att mumsa på, då är zucchinifritters den perfekta räddningen. Precis som pannkakor bör dessa serveras strax efter tillagning. Ett tips är att låta färdigstekta fritters vila i en cirka 50°C varm ugn medan resten blir klara. Även optimala för kylskåpsrensning då det går utmärkt att byta ut zucchinin mot majs, butternutpumpa, morötter eller något annat gott! Såklart kan du också använda gul lök istället för purjo.
Ingredienser
- 2 dl
- vetemjöl
- 1 dl
- växtmjölk, t ex sojamjölk
- 1
- stor zucchini
- ½
- purjolök
- 1 nypa
- salt
- neutral olja, till stekning
- salsa
- växtbaserad yoghurt
SERVERINGSFÖRSLAG
Gör så här
Riv zucchinin grovt. Hacka purjolöken fint på längden. Vispa ihop mjöl, mjölk och salt. Blanda ner zucchini och purjolök i smeten.
Värm upp en stekpanna med generöst med olja.
Klicka ner plättar, använd ungefär en matsked smet till varje. Vänd när frittern fått fin färg och stek på andra sidan. Fyll på med olja under stekningen. Servera direkt.

Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.