Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

HET TEMPEH I SALLATSBLAD

4 port  /  25 min  / Från Vegourmet No 7/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Kryddstark tempeh som serveras i krispiga sallatsblad. En snygg och smakrik plockrätt! Välj fina små, skålformade sallatsblad. Vi använde tjusiga, lila morötter, men det går såklart precis lika bra med vanliga.

Ingredienser
200-300 g
tempeh
2 msk
sesamolja
2 msk
purjolök, finhackad
1 
vitlöksklyfta, pressad
1 
päron, rivet
2-3 cm
ingefära, riven
1 msk
strösocker
1 dl
kinesisk mörk soja
¼ tsk
chilipulver
2-3 nypor
svartpeppar
2 
morötter
 
rödlök
 
salladsblad
TILL SERVERING
 
sötsur sås
 
lime
Gör så här

Skiva tempehn och stek den i lite sesamolja tills den får färg. Häll i purjolök och vitlök och stek en stund till.

Tillsätt päron, ingefära, soja, socker, chilipulver och peppar. Stek några minuter.

Lägg sedan upp det i ett salladsblad och toppa med riven morot och strimlad rödlök. Servera med sötsur sås och lime.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Adobe Sauvignon Blanc
Turckheim Pinot Blanc Organic
Las Mulas
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

FRIED RICE MED CHILI & SELLERI
Kryddig wok med mungbönsgroddar
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
KLASSISK ÄRTSOPPA med rökig portabello
DUMPLINGS I HOTPOT
GRILLAD KIMCHI- & TEMPEHMACKA
jävligt god VEGOBURGARE
Italiensk mormorpasta med smulad tempeh & aubergine
Nudelsoppa med röd curry, kokosmjölk och thaibasilika
Bánh mì
RÅRAKOR TILL FRUKOST
BLOMKÅLSKOFTA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB