Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

BLOMKÅLSKOFTA

4 port  /  40 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Friterad, blomkålsbaserad kofta i en smakrik, indisk tomatsås. Servera med fluffigt ris, ett gott bröd eller annat tillbehör.

Ingredienser
KOFTA
½ 
blomkålshuvud
3-4 
potatisar, kokta
1 msk
majsmjöl
1 tsk
garam masala
¼ tsk
bakpulver
1 nypa
peppar
 
salt
1 dl
vetemjöl
1 l
olja, att fritera i
SÅS
1 
vitlöksklyfta, pressad
1 tsk
RIVEN INGEFÄRA
1 dl
tomatpuré
1 tsk
kumminfrön
1 tsk
garam masala
½ tsk
chilipulver
½ tsk
koriander, torkad
2 dl
havregrädde
 
salt
TILL SERVERING
 
ris
Gör så här

Värm oljan i en medelstor kastrull ca 170°c. Använd termometer eller gå på känsla om du är van vid fritering.

Koka blomkålen mjuk, ca 10 minuter.

Mixa blomkålen och potatisarna med resten av ingredienserna, utom mjölet och oljan. Forma smeten till bollar och rulla i vetemjölet. Fritera bollarna gyllenbruna.

Sås: Stek vitlök, ingefära, tomatpuré och kryddorna i lite matolja i några minuter. Tillsätt grädden och låt blandningen koka ihop några minuter.

Lägg upp blomkålsbollarna på en tallrik och häll över såsen. Servera med ris.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic
Organic Silvaner by Jochen Dreissigacker
Pizzolato Spumante d’Italia Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
BEIGNETS
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
Gnocchi med bönfrikadeller
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
VÅRRULLAR MED SVAMP & KIMCHI
Xuixos
Pumpasoppa med pecannötter & äpple

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB