Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GRILLAD KIMCHI- & TEMPEHMACKA

2 mackor  /  20 min  / Från Vegourmet No 6/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En härlig macka med syrad kimchi och fermenterad tempeh. Färdig tempeh och kimchi hittar du i asiatiska livsmedelsbutiker, men se upp för fisksås i kimchin! Har du en smörgåsgrill hemma är detta givetvis det perfekta användningsområdet!

Ingredienser
4 stora skivor
bröd, gärna surdegsbröd
2 stora tunna skivor
tempeh
2 dl
kimchi
ett par skivor
vegansk ost
1 msk
dijonsenap
 
mjölkfritt margarin, till stekning
Gör så här

Hetta upp en stor stekpanna med en klick margarin. Stek tempehskivorna gyllenbruna.

Lägg i ytterligare lite margarin i stekpannan och stek bröden i någon minut.

Bred på senap på bröden. Lägg på kimchi, tempeh och ost mellan två skivor bröd.

Stek hela mackorna i stekpannan ytterligare några minuter tills osten börjar smälta. Skär mackorna på mitten. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Crémant d’Alsace Chardonnay
Organic Silvaner by Jochen Dreissigacker
Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Bánh mì
jävligt god VEGOBURGARE
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
DUMPLINGS I HOTPOT
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
Korean style nachos
BAO MED CHILIMARINERAD TOFU & KORIANDER
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
CONGEE MED VINÄGERSHIITAKE
BUFFALOCAULIFLOWER
CAESARSALLAD PÅ GRÖNKÅL & ROSTADE MANDLAR
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB