Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

ITALIENSK MORMORSPASTA MED SMULAD TEMPEH &AUBERGINE

4 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 8/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Börjar du tröttna på bönor, tofu och grönsaker i dina pastarätter? Prova tempeh! Den härliga proteinrika råvaran är unik i både konsistens och smak. Får du inte tag på tempeh men ändå tycker detta låter som en mumsig rätt går det såklart bra att byta ut den mot någon av proteinkällorna som vi precis nämnde.

Ingredienser
500 g
pasta
1 
gul lök, hackad
1 
vitlöksklyfta, pressad
1 
liten aubergine, hackad till små tärningar
150 g
tempeh
2 msk
tomatpuré
1 burk
passerade tomater
1 msk
rödvinsvinäger
1 msk
koncentrerad grönsaksfond
en kruka
basilika
 
vegansk parmesan
 
salt
 
svartpeppar
Gör så här

Koka pastan i saltat vatten. Stek löken och vitlöken med riklig mängd olja i en gryta eller djup stekpanna. Häll ner auberginetärningarna och smula ner tempehn i mellanstora bitar. Stek tills allt fått färg.

Tillsätt tomatpurén och stek den lätt. Häll ner passerade tomater, vinäger, fond och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Sjud i 10 min.

Blanda i pastan och vänd runt. Riv över vegansk parmesan. Servera direkt.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

ZENSA NERO D’AVOLA
Dragunera Syrah
Santa Ana Reserve Malbec Fair for life
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Gnocchi med bönfrikadeller
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
jävligt god VEGOBURGARE
RÅRAKOR TILL FRUKOST
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
MASSAMANCURRY
KROPPKAKA
Svampragu
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
Tagliatelle med ale & ostronskivling

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB