Börjar du tröttna på bönor, tofu och grönsaker i dina pastarätter? Prova tempeh! Den härliga proteinrika råvaran är unik i både konsistens och smak. Får du inte tag på tempeh men ändå tycker detta låter som en mumsig rätt går det såklart bra att byta ut den mot någon av proteinkällorna som vi precis nämnde.
Ingredienser
- 500 g
- pasta
- 1
- gul lök, hackad
- 1
- vitlöksklyfta, pressad
- 1
- liten aubergine, hackad till små tärningar
- 150 g
- tempeh
- 2 msk
- tomatpuré
- 1 burk
- passerade tomater
- 1 msk
- rödvinsvinäger
- 1 msk
- koncentrerad grönsaksfond
- en kruka
- basilika
- vegansk parmesan
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Koka pastan i saltat vatten. Stek löken och vitlöken med riklig mängd olja i en gryta eller djup stekpanna. Häll ner auberginetärningarna och smula ner tempehn i mellanstora bitar. Stek tills allt fått färg.
Tillsätt tomatpurén och stek den lätt. Häll ner passerade tomater, vinäger, fond och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Sjud i 10 min.
Blanda i pastan och vänd runt. Riv över vegansk parmesan. Servera direkt.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.