En enkel ragu, full av smak. Tänk på att välja burktomater av hög kvalitet för en riktigt god ragu. När det kommer till en sådan här enkel pastarätt gör valet av burktomater stor skillnad.
Ingredienser
- 400 G
- pasta, tagliatelle eller pappardelle
- 5
- shiitakesvampar
- 15-20
- VALFRIA SVAMPAR, ex skogschampinjon
- 2
- gula lökar, finhackade
- EN STOR
- morot, riven
- 5
- vitlöksklyftor, rivna
- 2 DL
- TORRT VITT VIN
- EN BURK
- TOMATER
- ½ DL
- HACKAD FÄRSK TIMJAN
- ½ DL
- HACKAD FÄRSK BASILIKA
- svartpeppar
- salt
- olivolja
Gör så här
Hacka svampen, löken och vitlöken fint. Stek löken i rikligt med olivolja. Tillsätt svampen och stek tills den får fin färg.
Häll ner morötterna, kryddorna och det vita vinet, låt vinet reduceras ner till hälften. Tillsätt tomaterna och låt sjuda minst 15 minuter.
Koka pastan al dente, häll av vattnet och vänd ner pastan i ragun. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.