Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

SVAMPRAGU

4 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 3/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En enkel ragu, full av smak. Tänk på att välja burktomater av hög kvalitet för en riktigt god ragu. När det kommer till en sådan här enkel pastarätt gör valet av burktomater stor skillnad.

Ingredienser
400 G
pasta, tagliatelle eller pappardelle
5 
shiitakesvampar
15-20 
VALFRIA SVAMPAR, ex skogschampinjon
2 
gula lökar, finhackade
EN STOR 
morot, riven
5 
vitlöksklyftor, rivna
2 DL
TORRT VITT VIN
EN BURK 
TOMATER
½ DL
HACKAD FÄRSK TIMJAN
½  DL
HACKAD FÄRSK BASILIKA
 
svartpeppar
 
salt
 
olivolja
Gör så här

Hacka svampen, löken och vitlöken fint. Stek löken i rikligt med olivolja. Tillsätt svampen och stek tills den får fin färg.

Häll ner morötterna, kryddorna och det vita vinet, låt vinet reduceras ner till hälften. Tillsätt tomaterna och låt sjuda ‚minst 15 minuter.

Koka pastan al dente, häll av vattnet och vänd ner pastan i ragun. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Alva
ZENSA PRIMITIVO ORGANICO
Bell’Ovile
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Nässelrisotto
CONGEE MED VINÄGERSHIITAKE
DUMPLINGS I HOTPOT
MATHAVRE- & PORTABELLOGRYTA
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
Korean style nachos
jävligt god VEGOBURGARE
Carbonara med rökt ostronskivling
PASTA MED ÖRTER & MANDELRICOTTA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB