Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GRÖN SOPPA MED CURRY

4 port  /  25 min  / Från Vegourmet No 7/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En färgglad och god soppa, fylld med fräscha smaker som går på ett kick att svänga ihop! Ibland behövs det inte mer än såhär.

Ingredienser
1 
stor broccoli, hackad
200 g
färsk spenat
2 msk
grön currypasta
400 ml
kokosmjölk
4 dl
vatten
1 msk
koncentrerad grönsaksfond
3-4 
vårlökar
1 knippe
färsk koriander
 
salt
 
peppar
 
olja
TILL SERVERING
 
havrebaserad creme fraiche
Gör så här

Stek currypastan i lite olja under någon minut. Häll i kokosmjölk, vatten och grönsaksfond, sjud upp.

Häll ner broccoli och spenat. Låt sjuda tills broccolin är mjuk.

Tillsätt hackad koriander och vårlök, spara lite till garnityr. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

La Fontanina Amarone
Adobe Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere
Zola Cape Cuvée
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

KOKOSSOPPA MED CURRY
CURRYDOFTANDE MAJSSOPPA
MANDEL- & KANTARELLSOPPA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
KLASSISK ÄRTSOPPA med rökig portabello
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
Pumpasoppa med pecannötter & äpple
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
ÄRTSOPPA MED MISO & ÄPPLE
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
Korean style nachos
RATAOUILLE 2.0

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB