Det ljuva mötet mellan curryns kryddighet och majsens sötma är helt enkelt oemotståndligt. Det här är en soppa som värmer både kropp och själ.
Ingredienser
- 1
- purjolök, strimlad
- 2
- selleristjälkar, hackade
- 2
- morötter, hackade
- 1
- stor potatis, skuren till kuber
- 500 g
- majskorn
- 4 cm
- ingefära, riven
- 2
- vitlöksklyftor, pressade
- 2 tsk
- torkad timjan
- 1 ½ tsk
- currypulver
- 5 dl
- utspädd grönsaksfond
- 1 tsk
- mörk sirap
- 2 dl
- havregrädde
- havrebaserad crème fraische eller grädde
- persilja, hackad
- chiliflakes
Topping
Gör så här
Ringla lite olja i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Tillsätt purjolök, selleri, morötter, potatis och majs. Stek på hög värme tills grönsakerna fått lite färg.
Tillsätt kryddor, fond och sirap. Sjud i 20-25 minuter.
Ta av kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer.
Ställ tillbaka på värmen, tillsätt grädden och sjud upp soppan igen. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.