Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

CURRYDOFTANDE MAJSSOPPA

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 3/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Det ljuva mötet mellan curryns kryddighet och majsens sötma är helt enkelt oemotståndligt. Det här är en soppa som värmer både kropp och själ.

Ingredienser
1 
purjolök, strimlad
2 
selleristjälkar, hackade
2 
morötter, hackade
1 
stor potatis, skuren till kuber
500 g
majskorn
4 cm
ingefära, riven
2 
vitlöksklyftor, pressade
2 tsk
torkad timjan
1 ½ tsk
currypulver
5 dl
utspädd grönsaksfond
1 tsk
mörk sirap
2 dl
havregrädde
Topping
 
havrebaserad crème fraische eller grädde
 
persilja, hackad
 
chiliflakes
Gör så här

Ringla lite olja i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Tillsätt purjolök, selleri, morötter, potatis och majs. Stek på hög värme tills grönsakerna fått lite färg.

Tillsätt kryddor, fond och sirap. Sjud i 20-25 minuter.

Ta av kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer.

Ställ tillbaka på värmen, tillsätt grädden och sjud upp soppan igen. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Sander Riesling
Organic Silvaner by Jochen Dreissigacker
Casa Vinironia Prosecco Vino Biologico
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
KOKOSSOPPA MED CURRY
GRÖN SOPPA MED CURRY
MANDEL- & KANTARELLSOPPA
Grönkålssoppa med vita bönor
Beet bourguignon
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
KLASSISK ÄRTSOPPA med rökig portabello
ÄRTSOPPA MED MISO & ÄPPLE
GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB