Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

SPICY MAC ’N’ CHEESE

3-4 port  /  45 min (1,5 h passiv)  / Från Vegourmet No 6/2017 text: Daniel Viktorsson, foto: Maggie Soltani

Denna kryddiga variant på mac ’n’ cheese kan vara själva definitionen av comfort food. Servera den allra helst med ett par friterade lökringar på toppen!

Ingredienser
300 g
cashewnötter
2 dl
vatten
2 dl
växtbaserad matlagningsgrädde
2 dl
b-jästflingor
1 dl
hackade soltorkade tomater
¼ dl
finhackad rödlök
¼ dl
finhackade jalapeños
2 msk
dijonsenap
2 msk
srirachasås
1 msk
ättika
2 tsk
havssalt
2 msk
ljus misopasta
2 tsk
malen gurkmeja
1 msk
vitlökspulver
300 g
makaroner
 
ströbröd
Gör så här

Täck cashewnötterna med vatten i en skål och låt stå minst 45 minuter. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sätt ugnen på 225°C.

Häll bort vattnet från cashewnötterna och blanda dem sedan med övriga ingredienser, förutom soltorkade tomater, lök och jalapeños.

Mixa med stavmixer tills du har en slät sås. Värm upp såsen på låg värme i en kastrull, rör om så att den inte bränner fast i botten. Tillsätt lök, jalapeños och soltorkade tomater.

Blanda såsen med pastan i en ugnsform. Täck ytan med ett tunt täcke ströbröd, och ställ in formen i ugnen. Ta ut efter cirka tio minuter, och servera med exempelvis friterade lökringar, tofu och/eller valfria grönsaker

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
De perfekta veganska våfflorna
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
Nya trendrätten: Poké
DUMPLINGS I HOTPOT
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
jävligt god VEGOBURGARE
SVAMPPOKÉ
CONGEE MED VINÄGERSHIITAKE
Bánh mì
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB