Denna kryddiga variant på mac ’n’ cheese kan vara själva definitionen av comfort food. Servera den allra helst med ett par friterade lökringar på toppen!
Ingredienser
- 300 g
- cashewnötter
- 2 dl
- vatten
- 2 dl
- växtbaserad matlagningsgrädde
- 2 dl
- b-jästflingor
- 1 dl
- hackade soltorkade tomater
- ¼ dl
- finhackad rödlök
- ¼ dl
- finhackade jalapeños
- 2 msk
- dijonsenap
- 2 msk
- srirachasås
- 1 msk
- ättika
- 2 tsk
- havssalt
- 2 msk
- ljus misopasta
- 2 tsk
- malen gurkmeja
- 1 msk
- vitlökspulver
- 300 g
- makaroner
- ströbröd
Gör så här
Täck cashewnötterna med vatten i en skål och låt stå minst 45 minuter. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sätt ugnen på 225°C.
Häll bort vattnet från cashewnötterna och blanda dem sedan med övriga ingredienser, förutom soltorkade tomater, lök och jalapeños.
Mixa med stavmixer tills du har en slät sås. Värm upp såsen på låg värme i en kastrull, rör om så att den inte bränner fast i botten. Tillsätt lök, jalapeños och soltorkade tomater.
Blanda såsen med pastan i en ugnsform. Täck ytan med ett tunt täcke ströbröd, och ställ in formen i ugnen. Ta ut efter cirka tio minuter, och servera med exempelvis friterade lökringar, tofu och/eller valfria grönsaker