Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

PASTA MED ÖRTER & MANDELRICOTTA

4 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

En enkel, hemgjord mandelricotta ger en sin smak till denna friska och somriga pastarätt.

Ingredienser
MANDELRICOTTA
5 dl
mandlar, skalade
2 tsk
näringsjäst
2 dl
vatten
¼ tsk
salt
PASTARÄTTEN
400 g
pasta
½ dl
olivolja
1 
vitlöksklyfta, pressad
1 näve
cocktailtomater, hackade
1 kruka
basilika
1 kruka
oregano
 
salt
 
peppar
Gör så här
Mandelricotta

Blötlägg mandlarna i 10 timmar. Häll av och mixa tillsammans med vatten, näringsjäst och salt. Låt det vara lite grynigt.

Pastasallad

Koka pastan. Hacka kryddorna. Stek vitlöken i oljan tillsätt kryddorna och tomater, salt och peppar. Fräs i någon minut. Tillsätt pastan och vänd rund.

Servera pastasalladen med smulad ricotta.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Gnocchi med bönfrikadeller
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
MANDEL- & KANTARELLSOPPA
Svampragu
Italiensk mormorpasta med smulad tempeh & aubergine
Gyllene pumpapasta
BLOMKÅLSKOFTA
GRÖN SOPPA MED CURRY
Korean style nachos
RATAOUILLE 2.0
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB