Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

PANKOPANERAD SPARRIS

2 port  /  15 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Det japanska ströbrödet panko bidrar med en extra fin frasighet, som överglänser resultatet du får med vanligt ströbröd. Ett trevligt, plockigt tilltugg!

Ingredienser
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
½ tsk
salt
2 dl
vatten
2 dl
ströbröd, panko
1 knippe
sparrisar
½ l
olja
Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver, salt och vatten till en frityrsmet. Häll ut panko på en mindre tallrik. Värm upp oljan.

Doppa sparrisen i frityrsmeten. Låt rinna av något, och rulla i panko. Fritera, en och en, tills sparrisarna är gyllenbruna och krispiga.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Passi Reali
Adobe Sauvignon Blanc
Ecologica La Pluma Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
GNOCCHI MED SPARRIS & CHAMPINJONER
STUVADE LINSER MED BAKAD LÖK & SPARRIS
Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor
EN HERRANS MASSA MUNKAR
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
De perfekta veganska våfflorna
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
BEIGNETS
Gnocchi med bönfrikadeller
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB