Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

KUWAIT CURRY

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 7/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En härlig och lättlagad gryta med den något bortglömda grönsaken okra.

Ingredienser
2 
gula lökar, hackade
2 
vitlöksklyftor, finhackade
2 dl
kokta kidneybönor
2 dl
hackad okra
5 cm
RIVEN INGEFÄRA
1 tsk
gurkmeja
1 
kanelstång
1 burk
passerade tomater
2 dl
utspädd grönsaksfond
2 
torkade limefrukter
SERVERINGSFÖRSLAG
 
till ris eller bröd
Gör så här

Stek löken och vitlöken i en stekpanna.

Tillsätt bönor, okra, kryddor, torkade limefrukter och fräs runt i någon minut.

Häll i fonden och de passerade tomaterna. Sjud i 20-30 minuter. Servera med ris eller bröd.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Grüner Veltliner
Temprano Chardonnay
Wildwux
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

MASSAMANCURRY
CURRYDOFTANDE MAJSSOPPA
KOKOSSOPPA MED CURRY
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
SÖTPOTATIS- & KAKAOCHILI
KLASSISK ÄRTSOPPA med rökig portabello
GNOCCHI MED SPARRIS & CHAMPINJONER
RATAOUILLE 2.0
BÖNCHILI
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
FRIED RICE MED CHILI & SELLERI
CONGEE MED VINÄGERSHIITAKE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB