Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

KÖTTFÄRSLIMPA

4 port  /  40 min  / Från Vegourmet No 9/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En riktigt smakrik köttfärslimpa som går snabbt och enkelt att mixa ihop. Servera den förslagsvis med potatis och inlagd gurka. En enkel gräddsås är också riktigt mumsigt till.

Ingredienser
1 dl
havregryn
2 dl
valnötter
2 dl
de puy-linser
2 dl
kokt hirs
1 
gul lök, finhackad
2 msk
soja
2 msk
ketchup
½ msk
senap
½ msk
torkad salvia
2 msk
finhackad persilja
1 msk
misopasta
 
salt
 
svartpeppar
TILL SERVERING
 
potatis
 
inlagd gurka
 
svartvinbärsgelé
Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Mixa samtliga ingredienser till en smet med hjälp av en stavmixer, låt dock inte smeten bli helt slät.

Fyll en ugnsform och rosta limpan i ugnen i 25 minuter.

Servera gärna med kokt potatis, inlagd gurka och svartvinbärsgelé.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Las Torres Cabernet Sauvignon Rosé
Wildwux
Cava Especial Blanc de Noirs Reserva Brut Nature
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

jävligt god VEGOBURGARE
BLOMKÅLSKOFTA
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
Gnocchi med bönfrikadeller
Falafelvåfflor
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
Juicespånsburgare
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
SÖTPOTATISSAMOSAS MED SRIRACHA- & LIMEDIP
RATAOUILLE 2.0

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB