En riktigt smakrik köttfärslimpa som går snabbt och enkelt att mixa ihop. Servera den förslagsvis med potatis och inlagd gurka. En enkel gräddsås är också riktigt mumsigt till.
Ingredienser
- 1 dl
- havregryn
- 2 dl
- valnötter
- 2 dl
- de puy-linser
- 2 dl
- kokt hirs
- 1
- gul lök, finhackad
- 2 msk
- soja
- 2 msk
- ketchup
- ½ msk
- senap
- ½ msk
- torkad salvia
- 2 msk
- finhackad persilja
- 1 msk
- misopasta
- salt
- svartpeppar
- potatis
- inlagd gurka
- svartvinbärsgelé
TILL SERVERING
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Mixa samtliga ingredienser till en smet med hjälp av en stavmixer, låt dock inte smeten bli helt slät.
Fyll en ugnsform och rosta limpan i ugnen i 25 minuter.
Servera gärna med kokt potatis, inlagd gurka och svartvinbärsgelé.

Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.