Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

FALAFELVÅFFLOR

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 3/2015

Gömmer sig ett gäng överblivna falaflar längst in i frysen? Låt dem tina en liten stund och släng ner dem direkt i våffeljärnet. Har du inga falaflar över? Mixa ihop en ny sats med vårt enkla recept och låt dem sedan förgyllas av våffeljärnets värme!

Ingredienser
FALAFEL
3 DL
KOKTA KIKÄRTOR, eller en burk
2 
schalottenlökar, finhackade
½ DL
FÄRSK PERSILJA
4 
vitlöksklyftor
½ DL
ströbröd
1 TSK
MALD SPISKUMMIN
½ TSK
MALEN KORIANDER
1 KRM
MALEN KARDEMUMMA
 
salt
 
svartpeppar
 
olivolja, till stekning
TAHINISÅS
1 DL
tahini
 
vatten
Gör så här

Häll samtliga ingredienser till falafelsmeten i en matberedare och mixa till en slät massa. Forma smeten till bollar och låt vila i 10 minuter.

Värm upp ett våffeljärn och ringla i olja. Grädda falafeln krispig i våffeljärnet.

Gör tahinisåsen genom att vispa ihop tahini och vatten med en gaffel. Vispa ner lite vatten i taget tills såsen får en fluffig konsistens, ungefär hälften så mycket vatten som tahini brukar vara lagom.

Servera falafelvåfflorna med tahinisåsen.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
De perfekta veganska våfflorna
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
Gnocchi med bönfrikadeller
EN RIKTIGT GOD HUMMUS
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
BLOMKÅLSKOFTA
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB