Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

JUICESPÅNSBURGARE

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 2/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Holm

Ta hand om resterna från juiceandet! Släng inte det som blir över efter att du gått loss med juicemaskinen. Det finns en lång rad grejer du kan göra med resterna, utöver dessa burgare är ett av våra hetaste tips att använda dem i bröddegen. Till burgarna blir det godast med rester från att du juicat grönsaker, men har till exempel några äpplen varit med adderar det trevlig sötma.

ANNONS:
Ingredienser
4 dl
juicespån, (rester från juicemaskinen)
3 dl
KOKTA KIKÄRTOR
2 
vitlöksklyftor, fint hackade
1 msk
potatisstärkelse
1 msk
ljus soja
 
salt
 
peppar
Gör så här

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en fast smet.

Forma smeten till burgare.

Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna och stek burgarna gyllenbruna. Servera i hamburgerbröd med valfria tillbehör.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
GRÄDDIG PULLED SVAMP MED POTATISPURÉ
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
FRIED RICE MED CHILI & SELLERI
Falafelvåfflor
UMAMISPÄCKAD VALNÖTSPASTEJ
jävligt god VEGOBURGARE
BLOMKÅLSKOFTA
Gnocchi med bönfrikadeller
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm