Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

DAAL MED SNABBT STEKBRÖD

4 port  /  20 min  / Från Vegourmet No 9/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Trots en lite längre ingredienslista är denna rätt riktigt vardagsvänlig. Den innehåller sådant som de flesta har hemma, har du inte allt på listan behöver du förhoppningsvis bara komplettera med några ingredienser. Dessutom är den så god att en vanlig tisdagsmiddag känns mer som en fredagsdito.

Ingredienser
1 
gul lök
2 
vitlöksklyftor
½ 
färsk röd chili, finstrimlad
1 tsk
malen ingefära
1 
kanelstång
¼ tsk
MALEN KARDEMUMMA
¼ tsk
malen gurkmeja
2 dl
torkade röda linser
1 burk
krossade tomater
1 burk
kokosmjölk
½ dl
hackad färsk koriander
 
salt
 
svartpeppar
 
neutral olja, till stekning
STEKBRÖD
5 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
2 tsk
olja
2 dl
vatten
 
olja, till stekning
Gör så här

Hacka den gula löken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek löken och alla torra kryddor i någon minut.

Häll i linser, krossade tomater och kokosmjölk i stekpannan. Låt sjuda i 20 minuter, smaka av med salt och peppar.

Gör brödet medan daalen sjuder. Toppa med koriander vid servering.

STEKBRÖD

Arbeta ihop en deg av alla ingredienser för hand, knåda i cirka 7 minuter.

Dela degen i tio bitar och kavla ut till platta bröd. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek bröden. Servera stekbröden med daalen.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo
Turckheim Pinot Blanc Organic
Santa Digna Sauvignon Blanc Alkoholfritt
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
BÖNCHILI
DUMPLINGS I HOTPOT
SÖTPOTATISSAMOSAS MED SRIRACHA- & LIMEDIP
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
BARA-EN-TILL QUESADILLAS – MED AVOKADO & SVARTA BÖNOR
Gnocchi med bönfrikadeller

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB