Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

AVOKADOFYLLD LÖKRING

8-10 st  /  15 min (2 h passiv)  / Från Vegourmet No 6/2016

Belöna dig själv med denna gudagåva. En ljuvlig plockrätt som inte går att jämföra med något annat. Vad du än gör, missa inte denna.

Ingredienser
2 
medelstora silverlökar
2 
avokado
1 
vitlöksklyfta
1  
lime, bara juicen
1 tsk
srirachasås
½ dl
färsk koriander, hackad
 
salt
FRITYRSMET
2 dl
vetemjöl
1 tsk
lökpulver
½ tsk
paprikapulver
3 dl
vatten, alt ljus lager
 
salt
Till fritering
1 l
neutral olja, tex frityrolja eller jordnötsolja
Gör så här

Skiva löken i centimetertjocka skivor, dela på lagren. Lägg lökringarna på en bricka med bakplåtspapper.

Mixa avokado, vitlök, limejuice, srirachasås, koriander och salt.

Sprid ut avokadoröra inuti lökringarna och ställ in i frysen i två timmar.

Blanda frityrsmeten.

Värm upp oljan till 180°c. Doppa lökringarna i frityrsmeten. Fritera tills de har en fin yta. Servera direkt.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
Kryddig wok med mungbönsgroddar
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Korean style nachos
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
AVOKADOFRIES
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
DUMPLINGS I HOTPOT
SÖTPOTATISSAMOSAS MED SRIRACHA- & LIMEDIP
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
Bánh mì

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB