Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

AMERIKANSKA PANNKAKOR

4 port  /  15 min  / Från Vegourmet No 1/2014 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Vem älskar inte ett högt, tronande pannkakstorn? Vi serverar dem på klassiskt manér i ett hav av lönnsirap och med ett överflöd av färska bär.

Ingredienser
2 dl
vetemjöl
1 dl
bovetemjöl
1 ½ msk
bakpulver
2 nypor
salt
3 dl
sojamjölk
 
flytande mjölkfritt margarin, eller kokosfett
TILL SERVERING
lönnsirap
färska bär
Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en smet.

Tillsätt resten av mjölken samt margarinet och blanda.

Stek tjocka pannkakor i flytande margarin eller kokosfett.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

BLÅBÄRSPANNKAKOR
VEGANSKA PANNKAKOR
Glutenfria HAVRE- & BANANPANNKAKOR MED CHOKLADGANACHE
Godaste pannkakstillbehören
Glutenfria våfflor med snabb hallonsylt
PANNKAKSTÅRTA MED HALLON
Matchapannkakor
Zucchinifritters
BROWNIES MED SALT CHOKLADFROSTING
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
jävligt god VEGOBURGARE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB