Att blanda ner mosad banan i pannkakor är ett utmärkt sätt att förgylla både smak och konsistens. Dessa härligheter räddar vilken helgmorgon som helst. Bred över ett krämigt lager chokladganache och ingenting kan stoppa dig! Tänk på att använda riktigt mogna bananer.
Ingredienser
- 4 dl
- havregryn
- 2
- mogna bananer
- ½ dl
- rapsolja
- 2 dl
- sojamjölk
- 1 msk
- lönnsirap
- 2 tsk
- bakpulver
- 1 tsk
- vaniljsocker
- en nypa
- salt
- 150 g
- mörk choklad
- 1 ½ dl
- sojagrädde
- hackade hasselnötter
PANNKAKOR
CHOKLADGANACHE
Till SERVERING
Gör så här
Gör chokladganachen: Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner sojagrädden. Låt stå i rumstemperatur tills du får önskad konsistens, den blir tjockare ju längre den står.
Mixa alla ingredienser till pannkakorna i en mixer. Havregrynen ska bli riktigt finfördelade, som mjöl. Låt stå och svälla i cirka 15 minuter.
Stek pannkakorna på medelvärme. Servera pannkakorna med chokladganachen och hackade hasselnötter.