Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GRÖNA SKÖNA PANNKAKOR

4 port  /  15 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Pannkakor, med sin lena, snälla smak, är en perfekt grund att piffa upp med matcha. Servera pannkakorna endast med lite lönnsirap, och låt matchasmaken framträda helt.

Ingredienser
5 dl
vetemjöl
1 msk
bakpulver
½ msk
matchapulver
1 msk
socker eller lönnsirap
2 tsk
vaniljsocker
3 ½ dl
sojamjölk
1 tsk
äppelcidervinäger
 
mjölkfritt margarin, till stekning
Gör så här

Blanda de torra ingredienserna för sig, de blöta för sig.

Häll den blöta blandningen i den torra blandningen och vispa ihop. Det gör inget om det är små klumpar i smeten, de kommer bara göra pannkakorna fluffigare.

Låt smeten vila i kylen under 10 min.

Stek pannkakorna i en stekpanna med riklig mängd margarin. En dryg dl smet per pannkaka är lagom.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

BLÅBÄRSPANNKAKOR
VEGANSKA PANNKAKOR
jävligt god VEGOBURGARE
De perfekta veganska våfflorna
PANNKAKSTÅRTA MED HALLON
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
Zucchinifritters
Glutenfria våfflor med snabb hallonsylt
RED VELVET CAKE
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB