Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

VEGANSKA PANNKAKOR

4 port  /  20 min  / Från Vegourmet No 5/2016 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Ingredienser
8 dl
sojamjölk, osötad
4 ½ dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
3 msk
flytande eller smält mjölkfritt margarin
1 msk
strösocker
2 nypor
salt
 
mjölkfritt margarin, att steka i
Gör så här

Blanda mjölet tillsammans med bakpulver i en stor bunke. Vispa ner sojamjölken.

Blanda ner socker, margarin och salt. Blanda runt, det gör inget om några små klumpar finns kvar, det ger lite extra fluffiga pannkakor.

Värmen en stekpanna till ungefär ¾ av fullvärme, vilken temperatur som är lagom varierar från spis till spis. Använd rikligt med margarin när du steker. Häll ner pannkakssmet i stekpannan, ungefär 1-1 ½ deciliter är lagom per pannkaka.

Vänd pannkakan när ovansidan har stelnat och undersidan är gyllene med krispiga kanter. Servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Matchapannkakor
BLÅBÄRSPANNKAKOR
AMERIKANSKA PANNKAKOR
PANNKAKSTÅRTA MED HALLON
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
jävligt god VEGOBURGARE
Godaste pannkakstillbehören
Kryddig wok med mungbönsgroddar
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
Zucchinifritters
Glutenfria HAVRE- & BANANPANNKAKOR MED CHOKLADGANACHE
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB