Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

SAFFRANSSOPPA MED KIKÄRTOR & SPENAT

Glutenfri 4-6 port  /  ca 25 min  / Från Vegourmet No 1/2017 text: Amanda Hellberg (Våra Oköttsliga Lustar) – @okottslig, foto: Eveline Johnsson (Våra Oköttsliga Lustar) – @okottslig

För att få olika konsistenser i soppan är det gott att lägga i lite färska grönsaker precis innan servering. Här toppar vi en värmande och vacker saffranssoppa med färska spenatblad och tomater. Just lite syrlig smak är extra gott till saffran, och här framhäver tomaterna det bästa hos den dyrbara kryddan, samtidigt som de fräschar upp.

Ingredienser
1 
gul lök
2 
vitlöksklyftor
2 
morötter
200 g
rotselleri
0,25 g
saffran
8 dl
utspädd grönsaksbuljong
1 msk
tomatpuré
1 pkt
kikärtor, eller ca 2 ½ dl egenkokta
2 dl
havregrädde
200 g
körsbärstomater
50 g
färsk spenat
 
salt och peppar
 
olja, till stekning
Gör så här

Skala och finhacka lök och vitlök.

Skala rotsakerna och skär dem i små tärningar.

Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och rotsaker i fem minuter på låg värme. Tillsätt saffran och låt det fräsa med en kort stund.

Häll över buljongen och tomatpurén och salta lätt. Låt soppan koka i ungefär tio minuter, tills rotsakerna är mjuka.

Tillsätt kikärtorna och havregrädden och smaka av med salt och peppar.

Rör ner spenat och halverade körsbärstomater precis innan servering.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA
BÖNCHILI
TOMTARNAS FAVORITRÖRA
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
Pumpasoppa med pecannötter & äpple
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
Kantarellbönbiffar
jävligt god VEGOBURGARE
Grönkålssoppa med vita bönor
Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB