Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

OTROLIG GULBETSSALLAD

3-4 port  /  40 min  / Från Vegourmet No 4/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Denna ljuvligt vackra sallad är en ljuv symfoni av fina smaker. En fräsch, frisk rätt med perfekt hetta som vi tycker att du ska servera till någon du verkligen gillar.

Ingredienser
5 
gulbetor
2 msk
chiliolja
1 
färsk röd chili, finhackad
3 cm
ingefära, riven
1 
silverlök, strimlad
2 
vårlökar, strimlade
2 msk
ljus soja
1 msk
sesamolja
1 tsk
råsocker
2 nävar
färsk koriander, hackad
Gör så här

Koka betorna med skal på till de är genomkokta.

Skala och skär betorna till stora kuber.

Blanda resterande ingredienser i en skål. Vänd ner betorna. Låt salladen stå i kylskåp en timme innan servering.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Grüner Veltliner
Lupi Reali Trebbiano d’Abruzzo Organico
Santa Digna Estelado Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

FOOLED PORK-BURGARE
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor
BÖNCHILI
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
Gyllene pumpapasta
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
jävligt god VEGOBURGARE
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB