Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

OSTRONSKIVLING- & GRODDFRIES

2 port  /  20 min

Superläckra små friterade groddbollar. Suddar effektivt ut alla likhetstecken mellan groddar och träig hälsokost!

Ingredienser
FRITYRSMET
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
½ tsk
salt
1 ½ dl
vatten
INNEHÅLL
1 liten
ostronskivling
1-2 nävar
böngroddar
1 
schalottenlök
 
salt
 
peppar
½ liter
olja, till fritering
Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till frityrsmeten i en liten skål.

Finhacka löken och ostronskivlingen. Blanda ihop med groddarna. Salta och peppra.

Tillsätt frityrsmet till groddblandningen och rör ihop. Blanda ner så mycket frityrsmet att blandningen håller samman bra.

Värm upp oljan i en mindre kastrull. Lägg i en matsked av groddblandningen i oljan. Fritera den gyllenbrun.

Fortsätt fritera resten av smeten. Låt de friterade bollarna rinna av på ett galler eller hushållspapper.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

BEIGNETS
FRITERADE POTATISSKAL MED RÖKIG ÄPPELMAJONNÄS
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
BLOMKÅLSKOFTA
SÖTPOTATISSAMOSAS MED SRIRACHA- & LIMEDIP
Kryddig wok med mungbönsgroddar
PANKOPANERAD SPARRIS
EN HERRANS MASSA MUNKAR
ÄPPELCIDERMUNKAR
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
Korean style nachos

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB