Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

FRITERADE POTATISSKAL MED RÖKIG ÄPPELMAJONNÄS

2 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 9/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Att vi måste bli bättre på att ta hand om restmat är för de flesta ingen nyhet. Bekant för de allra flesta är även att det mesta blir snäppet godare i friterat format, så även potatisskal. Varför slänga något som kan vara så gott? Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!

Ingredienser
ca 10 
stora potatisar, endast skalen
ca 1 l
olja till fritering
Äppelmajonnäs
ca 3 dl
vegansk majonnäs
1 dl
äppelsylt
½ tsk
liquid smoke
 
rosépeppar
 
salt
Gör så här

Skala potatisarna med en skalkniv så du får några millimeter tjocka skal, skölj skalen och låt dem torka.

Värm oljan och fritera skalen krispiga och gyllenbruna. Salta och låt rinna av på ett galler.

Blanda majonnäsen med äppelsylt och liquid smoke, smaka av med rosépeppar och salt. Servera potatisskalen med majonnäsen som dipp.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Adobe rosé
Las Mulas
Cava Especial Blanc de Noirs Reserva Brut Nature
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
GRAVAD MOROT
Kryddig wok med mungbönsgroddar
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
jävligt god VEGOBURGARE
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
AVOKADOFRIES
Gnocchi med bönfrikadeller
FOOLED PORK-BURGARE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB