Att vi måste bli bättre på att ta hand om restmat är för de flesta ingen nyhet. Bekant för de allra flesta är även att det mesta blir snäppet godare i friterat format, så även potatisskal. Varför slänga något som kan vara så gott? Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!
Ingredienser
- ca 10
- stora potatisar, endast skalen
- ca 1 l
- olja till fritering
- ca 3 dl
- vegansk majonnäs
- 1 dl
- äppelsylt
- ½ tsk
- liquid smoke
- rosépeppar
- salt
Äppelmajonnäs
Gör så här
Skala potatisarna med en skalkniv så du får några millimeter tjocka skal, skölj skalen och låt dem torka.
Värm oljan och fritera skalen krispiga och gyllenbruna. Salta och låt rinna av på ett galler.
Blanda majonnäsen med äppelsylt och liquid smoke, smaka av med rosépeppar och salt. Servera potatisskalen med majonnäsen som dipp.

Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.