Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

ÄPPELCIDERMUNKAR

20 st  /  1 h  / Från Vegourmet No 6/2016

En skvätt äppelcidervinäger i degen ger munken ett intressant sting som gör oss saliga av lycka. Vi klickar i lite äppelmos i degen också, för en ännu mer framträdande äppelton.

Ingredienser
50 g
jäst
200 g
mjölkfritt margarin
4,5 dl
sojamjölk
1 dl
socker
1 tsk
salt
15-17 dl
vetemjöl
2 msk
äppelmos
½ dl
äppelcidervinäger
TOPPING
2 dl
strösocker
½ tsk
kanel
Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och häll ner mjölken, blandningen ska vara fingervarm. Börja med att hälla ner ungefär en deciliter av vätskan för att lösa upp jästen. Häll sedan ner resten.

Blanda ner socker, salt, äppelcidervinäger, äppelmos och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Fortsätt knåda degen i 15 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

Kavla ut degen till några centimeters tjocklek. Stansa ut munkstora ringar med en stålcylinder eller ett glas. Stansa ett litet hål mitt i cirkeln (deghålen kan du fritera till små »doughnutholes«, eller knåda tillbaka in i munkdegen, för att göra fler munkar).

Värm upp oljan i en kastrull. Prova om oljan är varm genom att fritera en liten bit deg, det ska bubbla ordentligt när du lägger ner den. Fritera några munkar i taget, låt dem rinna av på hushållspapper.

Doppa och vända munkarna i socker och kanel direkt efter fritering.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

EN HERRANS MASSA MUNKAR
BEIGNETS
Xuixos
Semmelmunk
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
ÄPPELMUNKAR
KANELBULLEPLÅT
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
Korean style nachos
Jordgubbs- och flädercheesecake med maränger

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB