Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

KASTANJEPAJ MED PUMPA

1 paj  /  45 min  / Från Vegourmet No 9/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Frossa loss på denna krämiga paj! En riktigt krämig paj som är fylld med hösten och vinterns bästa säsongsråvaror.

Ingredienser
8 
kastanjer
½ 
butternutpumpa
2 dl
havregrädde
2 
vitlöksklyftor
3 dl
vetemjöl
125 g
kallt mjölkfritt margarin
2 msk
vatten
 
salt
 
peppar
Gör så här

Sätt ugnen på 225c.

Skala pumpan och skär den i kuber.

Tvätta kastanjerna och skär ett kryss i dem.

Rosta pumpan och kastanjerna i ugnen, separerade i en ugnsform. Rosta tills pumpan är mjuk.

Blanda under tiden mjöl , margarin och vatten till en deg i en matberedare, pressa ut den i en pajform.

Skala kastanjerna och mixa dem tillsammans med pumpa, grädde, fond, vitlök, salt och peppar.

Häll blandningen i pajskalet och grädda 35 minuter i ugn.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Pardelasses
ZENSA NERO D’AVOLA
Wildwux
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

PUMPAPIZZA MED ÄPPLE
Pumpasoppa med pecannötter & äpple
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
Frukostbanoffee
OSTRONSKIVLINGSPAJ MED VALNÖTTER
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
De perfekta veganska våfflorna
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
Gyllene pumpapasta
CAESARSALLAD MED KIKÄRTSKRUTONGER
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
PUMPAPURÉ MED FRÄSTA KANTARELLER & SMÅLÖK

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB