Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GRILLAD SPETSKÅL

Glutenfri 4 port  /  20 min  / Från Vegourmet No 9/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Inte all sallad passar bra att grilla, men just spetskål gör det utmärkt. Har du ingen grill eller grillpanna fungerar det bra att steka salladen. Ett utmärkt tillbehör, som alternativ till eller tillsammans med potatis.

Ingredienser
2 
små spetskålshuvud, eller ett stort
½ l
svampbuljong
 
salt
 
rosépeppar, malen
 
krasse
 
färsk oregano, eller andra färska örter
Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skär spetskålen i klyftor och grilla i en torr grillpanna, på grill eller i stekpanna tills kålen får lite färg.

Koka upp svampbuljongen. Lägg kålklyftorna i en ugnsform. Häll över svampbuljongen, strö över salt och rosépeppar.

Tillaga i ugnen 20 minuter. Toppa med lite krasse och oregano. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Crémant d’Alsace Chardonnay
Las Torres Cabernet Sauvignon Rosé
Dreissigacker Organic Riesling Alte Reben
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS
GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA
Aubergine med syltad lök och grillad paprika
AUBERGINEKAVIAR MED STEKBRÖD
AUBERGINE MED SYLTAD LÖK & GRILLAD PAPRIKA
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
COUSCOUSSALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER
RATAOUILLE 2.0
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT
NUDELSALLAD MED KIMCHI & ALGER
jävligt god VEGOBURGARE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB