Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

AUBERGINE MED SYLTAD LÖK & GRILLAD PAPRIKA

4 port  /  20 min  / Från Vegourmet No 8/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En riktigt härlig plockrätt med massor av smak och len aubergine. Vill du inte grilla egen paprika hittar du ofta inlagd, grillad paprika färdig på burk på orientaliska hyllan i de flesta mataffärer.

Ingredienser
1 
stor aubergine
2 dl
inlagd syltlök
2 dl
strimlad grillad paprika
2 
vitlöksklyftor, rivna
2 msk
sesamfrön
½ msk
spiskummin, malen
½ tsk
kummin, malen
2 msk
tahini
2 msk
olivolja
 
svartpeppar
 
flingsalt
 
olja, till stekning
TILL SERVERING
 
tahini
 
olivolja
Gör så här

Skala auberginen, skär den i medelstora kuber och stek i olja tills auberginen börjar mjukna.

Tillsätt resterande ingredienser, sänk värmen och fortsätt stek tills ingredienserna blandats ihop ordentligt.

Lägg upp på serveringsfat. Toppa med tahini och olivolja vid servering.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Novas Gran Reserva Chardonnay
Santa Ana ECO Cabernet Sauvignon Rosé
Dreissigacker Organic Riesling QBA
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Aubergine med syltad lök och grillad paprika
jävligt god VEGOBURGARE
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
COUSCOUSSALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER
BÖNCHILI
TOFU I HARISSA
AUBERGINEKAVIAR MED STEKBRÖD
TOMATSALLAD MED MYNTA & GRILLAD CITRON
BARA-EN-TILL QUESADILLAS – MED AVOKADO & SVARTA BÖNOR
TOMTARNAS FAVORITRÖRA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB