Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

NUDELSALLAD MED KIMCHI & ALGER

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 8/2015 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En magiskt god nudelsallad som du kommer ligga och drömma om nätterna långa. Massa härlig umamismak får rätten av hackad kimchi samt kimchispad. Lägg detta tips på minnet, kimchispad utgör en förtjusande smaksättare på alla möjliga såser, till exempel är den en trevlig ersättare av fisksås.

Ingredienser
200 g
risnudlar, alternativt ramen eller udonnudlar
2 dl
kimchi, strimlad
1 msk
kimchispad
2 tsk
sesamolja
1-1/2 msk
tamari
1 tsk
risvinäger
1 ½ tsk
socker
2 dl
böngroddar
3 
vårlökar, strimlade
TOPPNING
1 näve
cashewnötter
1 kruka
koriander, hackad
2 dl
torkade norialger, strimlade
1 
lime, skuren i klyftor
Gör så här

Koka nudlarna på gränsen till helt mjuka, men så de har lite tuggmotstånd kvar. Skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan medan du gör dressingen.

Stek böngroddarna hastigt i lite olja.

Blanda tamari, kimchispad, sesamolja, risvinäger och socker. Rör om tills sockret är helt upplöst.

Häll dressingen i en stor skål tillsammans med den strimlade kimchin, vårlöken, de stekta böngroddarna och de kalla nudlarna, vänd runt så allt blandas väl.

Hacka cashewnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna.

Toppa salladen med koriander, norialger, cashewnötter och pressad lime vid servering.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Las Mulas
Santa Ana ECO Cabernet Sauvignon Rosé
Anima Chenin Blanc
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
Bánh mì
Korean style nachos
DUMPLINGS I HOTPOT
Nya trendrätten: Poké
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB