Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GÖMDA BETOR MED KAPRIS & SENAPSKRÄM

2 port  /  40 min  / Från Vegourmet No 2/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Denna tjusiga, enkla och fantastiskt goda rätt gör sig ypperligt som förrätt. Se till att välja en riktigt god senap med hela senapsfrön för en så god sås som möjligt. Stora kaprisar vid sidan om är ett måste! Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!

Ingredienser
½ kg
rödbetor
2 dl
vegansk majonnäs
1 msk
senap med hela senapsfrön
1 tsk
äppelcidervinäger
1 näve
rädisor, (ca 6 st)
1 näve
persilja, hackad
2 
vårlökar, fint strimlade
1/2 
citron, juicen
1 dl
stora kaprisar
1 msk
olivolja, + extra att rosta i
 
svartpeppar
 
havsalt
Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och rosta dem med olja och havssalt i 35 minuter.

Blanda majonnäsen med senap och äppelcidervinäger.

Skiva rädisorna på mandolin och lägg dem i kallt vatten.

Hacka betorna fint, blanda med persilja, ungefär en matsked olivolja, vårlök, citronjuice, salt och peppar. Lägg upp i en hög och klicka över lite senapsmajonnäs.

Täck högen med skivor av rädisa. Mal peppar över.

Servera med senapsmajonnäs och kapris vid sidan om.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Gosa Monastrell BiB
Parés Baltà Pink Brut
Ecologica La Pluma Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
jävligt god VEGOBURGARE
Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
CAESARSALLAD MED KIKÄRTSKRUTONGER
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
POTATISSALLAD MED SAFFRANSAIOLI
En variant på jansson
BAKADE AUBERGINER MED BERBERE & GRANATÄPPLE
BUFFALOCAULIFLOWER
FOOLED PORK-BURGARE
ZUCCHINI MED ROSTAT BOVETE, PEPPARROT & GURKA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB