Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

BAKADE AUBERGINER MED BERBERE & GRANATÄPPLE

4 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 7/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Berbere är en het, etiopisk kryddblandning som ger fyllig och mustig smak, den är i vårt tycke en riktigt fin smakkamrat till aubergine. Vi toppar denna ugnsbakade aubergine med granatäpple som både bidrar med smak och lite tjusig färg!

Ingredienser
2 
medelstora auberginer
½ dl
olivolja
1 tsk
berbere
1 
vitlöksklyfta, pressad
 
salt
Till servering
2 dl
FÄRSK PERSILJA, grovt hackad
1 
granatäpple, bara kärnorna
1 dl
havrebaserad creme fraiche
1 
citron
 
peppar
Gör så här

Sätt ugnen på 200°c. Skölj auberginen och dela den på mitten. Skär ett rutmönster på snittytan.

Blanda olivolja, berbere, pressad vitlök och salt. Pensla ytan av auberginen med blandningen, ställ halvorna med snittytan uppåt på en plåt eller i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen och baka ca 30 minuter eller tills auberginen är mjuk.

Toppa med persilja, granatäpple, klickar av crème fraîche, pressad citronjuice och grovmald peppar vid servering.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Adobe Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere
Lupi Reali Trebbiano d’Abruzzo Organico
Anima Chenin Blanc
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

AUBERGINEKAVIAR MED STEKBRÖD
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
FOOLED PORK-BURGARE
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
CAESARSALLAD PÅ GRÖNKÅL & ROSTADE MANDLAR
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
KRÄMIG PASTA MED ROSTADE RÖDBETOR & VITLÖK
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB