Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

KRÄMIG PASTA MED ROSTADE RÖDBETOR & VITLÖK

4 port  /  40 min  / Från Vegourmet No 2/2017 text: Amanda Hellberg (Våra Oköttsliga Lustar) – @okottslig, foto: Eveline Johnsson (Våra Oköttsliga Lustar) – @okottslig

Ugnsbakade rotsaker är gott till väldigt mycket, inte minst till pasta! Här har vi bakat rödbetor ganska hårt i ugnen, så de fått en god – på gränsen till rökig – smak, och sedan rört ner i nykokt pasta tillsammans med havrefraiche och kryddor.

Ingredienser
800 g
rödbetor
2-3 dl
havrefraiche
1 
vitlöksklyfta
några kvistar
Färsk timjan
 
salt och svartpeppar
 
olja
 
pasta till 4 personer
Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Skala rödbetorna, dela dem i mindre bitar och lägg dem i en oljad form tillsammans med lite salt.

Baka i ugn ungefär en halvtimme, tills rödbetorna är genommjuka och har börjat få färg – de ska liksom ha torkat lite på ytan.

Koka pastan i en gryta, enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i grytan. Häll i rödbetorna, havrefraichen och timjan.

Riv över vitlöksklyftan, salta och peppra och blanda ordentligt. Servera genast, gärna med lite solrosfrön att strö över.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS
RATAOUILLE 2.0
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
Gnocchi med bönfrikadeller
Italiensk mormorpasta med smulad tempeh & aubergine
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
SPICY MAC ’N’ CHEESE
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
LEVAIN MED ROSTADE VALNÖTTER
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB