Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

FRITERAD BBQ-BLOMKÅL

2 port  /  25 min

Smakrik och krispig blomkål som är god som en dröm. Serveras allra helst med en kall öl.

Ingredienser
½ 
blomkålshuvud
2 msk
bbq-sås
2 dl
vetemjöl
1 dl
pankomjöl
¼ tsk
bakpulver
½ tsk
paprikapulver
½ tsk
lökpulver
3 dl
vatten
 
salt
 
peppar
 
olja, till fritering
Gör så här

Skiva blomkålen i centimetertjocka skivor. Pensla med bbq-sås.

Blanda vetemjöl, pankomjöl, bakpulver, salt, paprikapulver och lökpulver i en skål. Rör ner vattnet och blanda tills alla klumpar är borta.

Värm upp oljan till 170°c. Doppa blomkålen i frityrsmeten och fritera tills du får en gyllenbrun yta.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
AVOKADOFYLLD LÖKRING
PANKOPANERAD SPARRIS
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
Kryddig wok med mungbönsgroddar
OSTRONSKIVLING- & GRODDFRIES
FRITERADE POTATISSKAL MED RÖKIG ÄPPELMAJONNÄS
SÖTPOTATISSAMOSAS MED SRIRACHA- & LIMEDIP
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
De perfekta veganska våfflorna

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB