Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

ÄPPELMUNKAR

20 st  /  1,5 h

Underbara små munsbitar som låter alla dina söta drömmar gå i uppfyllelse.

Ingredienser
1 st
äpple
2 ½ dl
sojamjölk
8 dl
vetemjöl
½ dl
socker
80 g
mjölkfritt margarin, smält
½ dl
äppelmos
 
olja, till fritering
 
strösocker, till garnering
ÄPPELKRÄM
2 dl
äppelmos
3 dl
vaniljkräm
Gör så här

Värm upp mjölken i en kastrull tills den är fingervarm. Smula jästen i en bunke, häll i mjölk och rör tills jästen löses upp.

Tillsätt resterande ingredienser. Knåda degen och tillsätt mjöl tills blandningen blir en smidig deg. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 45 minuter.

Rulla ut degen till en lång korv och dela den i cirka tjugo bitar. Rulla till små bollar. Lägg under en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Värm upp oljan till 180°c. Fritera bollarna tills de får en fin yta. Vänd bollarna direkt i strösocker.

Fyll munkarna med äppelkrämen med hjälp av en sprits eller såsflaska. Servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

BEIGNETS
Xuixos
Semmelmunk
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
EN HERRANS MASSA MUNKAR
KANELBULLEPLÅT
ÄPPELCIDERMUNKAR
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
VÅRRULLAR MED SVAMP & KIMCHI
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT
BAOBRÖD: grundrecept

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB