Trots en lite längre ingredienslista är denna rätt riktigt vardagsvänlig. Den innehåller sådant som de flesta har hemma, har du inte allt på listan behöver du förhoppningsvis bara komplettera med några ingredienser. Dessutom är den så god att en vanlig tisdagsmiddag känns mer som en fredagsdito.
Ingredienser
- 1
- gul lök
- 2
- vitlöksklyftor
- ½
- färsk röd chili, finstrimlad
- 1 tsk
- malen ingefära
- 1
- kanelstång
- ¼ tsk
- MALEN KARDEMUMMA
- ¼ tsk
- malen gurkmeja
- 2 dl
- torkade röda linser
- 1 burk
- krossade tomater
- 1 burk
- kokosmjölk
- ½ dl
- hackad färsk koriander
- salt
- svartpeppar
- neutral olja, till stekning
- 5 dl
- vetemjöl
- 1 tsk
- salt
- 2 tsk
- olja
- 2 dl
- vatten
- olja, till stekning
STEKBRÖD
Gör så här
Hacka den gula löken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek löken och alla torra kryddor i någon minut.
Häll i linser, krossade tomater och kokosmjölk i stekpannan. Låt sjuda i 20 minuter, smaka av med salt och peppar.
Gör brödet medan daalen sjuder. Toppa med koriander vid servering.
STEKBRÖD
Arbeta ihop en deg av alla ingredienser för hand, knåda i cirka 7 minuter.
Dela degen i tio bitar och kavla ut till platta bröd. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek bröden. Servera stekbröden med daalen.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.