4 port /
1 ½ h (10 h passiv)
/ Från Vegourmet No 6/2016
Ingredienser
- 6 dl
- gula ärtor, torra
- 3 l
- vatten
- 2
- gula lökar, hackade
- 1
- äpple, rivet
- ½ tsk
- rosépeppar
- 1 tsk
- torkad mejram
- 2 msk
- mörk misopasta
- salt
- ½
- gul lök, skivad
- olja, till stekning
Karamelliserad lök
Gör så här
Blötlägg ärtorna i 10 timmar.
Stek löken i en stor kastrull, tillsätt vatten, ärtor, äpple, peppar, mejram, senap och salt. Sjud i 1 ½ timme. Servera.
Karamelliserad lök
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Bryn löken så att den får fin färg.
Sänk värmen och låt löken steka ytterligare 10-15 min. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. Salta. Toppa soppan med den karamelliserade löken.