En färgglad tårta med smak av citron och hallon. Till denna tårta behöver du en springform som är cirka 20 centimeter i diameter.
Ingredienser
- 3 dl
- valnötter
- 2 dl
- kokosflingor
- 12
- små mjuka dadlar, urkärnade
- 1 krm
- salt
- 5 dl
- cashewnötter
- 1 ½ dl
- ljummet vatten
- ½ dl
- pressad citron
- 1 dl
- agavesirap, eller annan flytande sötning
- 1 dl
- kokosfett, uppvärmt till flytande konsistens
- 3 dl
- färska eller frysta och tinade hallon
- 1 tsk
- mald gurkmeja
BOTTEN
GRUNDFYLLNING
Gör så här
BOTTEN
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare.
Täck bottnen på springformen med plastfolie och tryck ut degen.
GRUNDFYLLNING
Mixa cashewnötter, vatten, citron och sötning i en höghastighetsmixer till en slät kräm. Mixa i kokosfettet.
Häll tre fjärdedelar av smeten i en skål och tillsätt en tesked gurkmeja. Rör till en jämn smet, smaka av, och addera eventuellt mer citron om du önskar.
Rör ner hallonen i resterande del av smeten.
Varva citron- och hallonsmet över botten i springformen. Det behöver inte vara så noga för att få det fint. När all smet varvats i formen – ta en sked eller kniv och virvla runt till fina mönster.
Ställ i frysen tre timmar för att krämen ska sätta sig. Ta fram tårtan 20-30 minuter innan servering.
