Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

RAW MOUSSETRYFFEL

Glutenfri 6 bitar  /  15 min (4 h passiv)  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Åh så len och krämig. Det är svårt att tro att detta underverk till bakverk är helt raw, sockerfritt och riktigt nyttigt. Den lena moussetryffeln med en krispig nötbotten är en klassisk nyårsdessert i uppdaterad rawversion!

Ingredienser
BOTTEN
8 
dadlar
3 dl
mandlar
1 msk
lönnsirap
FYLLNING
5 
avokado
6 tsk
raw kakao
½ tsk
kanel
4 tsk
mandelmjölk
3 msk
kokosfett, smält
5 tsk
lönnsirap
6 
dadlar, utkärnade
1 tsk
vaniljextrakt
Gör så här
Botten

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare.

Tryck ut botten i en form, ställ i frysen medan du gör fyllningen.

Fyllningen

Mixa samtliga ingredienser förutom oljan tills du får en jämn smet.

Blanda sedan ner de smälta kokosoljan sakta under mixning.

Bred ut fyllningen över botten och ställ tillbaka formen i frysen i minst 3 timmar,

Låt kakan tina cirka 45 min innan servering.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Black Tower Sparkling Ice
Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco
Ecologica Berlina
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

MANDARINCHEESECAKE MED BÄR- &­ GOJITOPPING
KARAMELLMOUSSETÅRTA MED CHAGA & CHOKLAD
HALLON- & CITRONCHEESECAKE
Jordgubbs- och flädercheesecake med maränger
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
Apelsinchoklad PÅ KRYDDIG NÖTBOTTEN
Pepparkakscheesecake
Falafelvåfflor
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
Frukostbanoffee
DET VÅRAS FÖR MOJITO

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB