Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

BANANBRÖD MED PARANÖTTER

2 limpor  /  1-1 ½ h

Som ett mellanting mellan bröd och efterrätt går bananbröd det att äta lite när som helst på dagen. Den söta bananen går perfekt ihop med crunchy paranötter!

Ingredienser
3 
mogna bananer, mosade
½ tsk
vaniljextrakt
1 msk
chiafrön
3 msk
vatten
2 msk
kokosolja
1 dl
råsocker
3 ½ tsk
bakpulver
2 nypor
salt
½ tsk
kanel
2 dl
nötmjölk
2 dl
mandelmjöl
2 ½ dl
vetemjöl
2 dl
havregryn
en näve
paranötter
Gör så här

Sätt ugnen på 180°c.

Mixa chiafrön och vatten, låt stå i 5 minuter.

Blanda ihop chiamixen med resten av ingredienserna. Blanda med degkrokar tills du fått en fin lös deg.

Häll upp degen i avlånga smörade brödformar. Grädda i ugn under 1-1 ½ timme, använd provsticka, brödet ska inte vara kladdigt inuti.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

PUMPAPIZZA MED ÄPPLE
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT
LÖK- & CASHEWPIZZA
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
OSTRONSKIVLINGSPAJ MED VALNÖTTER
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
De perfekta veganska våfflorna
ICE CREAM COOKIE-SANDWICH
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
BEIGNETS
FOOLED PORK-BURGARE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB