Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

ICE CREAM COOKIE-SANDWICH

5 st  /  1 ½ h  / Från Vegourmet No 5/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Ta vegoglassen till nästa nivå med denna maxade sandwich. Följ vårt recept på mumsiga chocolate chip cookies, fyll dem sedan med köpt eller hemgjord vaniljglass. Slå ihop och njut, njut, njut!

Ingredienser
1 ½ dl
råsocker
1 dl
rapsolja
½ dl
havremjölk
1 msk
maizena
3 ½ dl
vetemjöl
1 
vaniljstång, alt ¼ tsk vaniljextrakt
1 tsk
flingsalt
½ tsk
bakpulver
½ tsk
bikarbonat
100 g
mörk choklad, hackad
2 nävar
hasselnötter, hackade
 
vegansk vaniljglass, att fylla med
Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Blanda socker, olja, havredryck och maizena till en smet. Tillsätt hälften av vetemjölet tillsammans med inkråmet från vaniljstången, salt, bakpulver och bikarbonat. Rör runt tills det inte finns några mjölklumpar kvar.

Tillsätt resten av mjölet, chokladen och hasselnötterna, rör ihop. Rulla degen till små bollar som du plattar till. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Smeta ut glass på undersidan av en kaka, tryck dit en till kaka och ”spackla” sidorna jämna med glass. Frys sandwicharna minst en timme innan servering.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

matchaglass
RAW-GLASS
Nötigt värre
Nytt nummer ute nu!
Chokladkärlek
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
Xuixos
Mazarinpaj med lingon & mandelflarn
KROPPKAKA
EN HERRANS MASSA MUNKAR
Jordgubbs- och flädercheesecake med maränger

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB