Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Chokladkärlek

10 kakor  /  40 min  / Från Vegourmet No 9/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Ett mumsigt recept på chokladkakor som kommer direkt från vårt stora julnummer. Tyvärr har tryckfelsnisse varit i farten och receptinstruktionerna saknas i tidningen. Här hittar du det fullständiga receptet!

Ingredienser
100 g
mjölkfritt margarin, rumstempererat
1 dl
kakao
1 dl
råsocker
½ dl
muscovadosocker
3 ½ dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
½ tsk
bakpulver
¼ tsk
salt
100 g
mörk choklad och hasselnötter till topping
Gör så här

Sätt ugnen på 175°c. Mixa margarin, kakao och socker i en matberedare tills sockret löst sig.

Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. Blanda ner socker- och margarinblandningen.

Rulla degen till 10 bollar, lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta ut bollarna till några centimeter tjocka kakor.

Grädda 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Smält choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Häll ungefär en matsked choklad över varje kaka. Toppa med nötter och låt chokladen stelna innan servering.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

ICE CREAM COOKIE-SANDWICH
EN HERRANS MASSA MUNKAR
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
Xuixos
Glutenfria HAVRE- & BANANPANNKAKOR MED CHOKLADGANACHE
BAOBRÖD: grundrecept
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
BEIGNETS
BROWNIES MED SALT CHOKLADFROSTING
KROPPKAKA
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB