Ett mumsigt recept på chokladkakor som kommer direkt från vårt stora julnummer. Tyvärr har tryckfelsnisse varit i farten och receptinstruktionerna saknas i tidningen. Här hittar du det fullständiga receptet!
Ingredienser
- 100 g
- mjölkfritt margarin, rumstempererat
- 1 dl
- kakao
- 1 dl
- råsocker
- ½ dl
- muscovadosocker
- 3 ½ dl
- vetemjöl
- 1 tsk
- vaniljsocker
- ½ tsk
- bakpulver
- ¼ tsk
- salt
- 100 g
- mörk choklad och hasselnötter till topping
Gör så här
Sätt ugnen på 175°c. Mixa margarin, kakao och socker i en matberedare tills sockret löst sig.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. Blanda ner socker- och margarinblandningen.
Rulla degen till 10 bollar, lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta ut bollarna till några centimeter tjocka kakor.
Grädda 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Smält choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Häll ungefär en matsked choklad över varje kaka. Toppa med nötter och låt chokladen stelna innan servering.