En tjusigt grön glass är kanske det vanligaste formatet för en matchaefterrätt. Har du ingen glassmaskin går det bra att hälla glassmeten i en helt vanlig form och ställa i frysen. Ta ut den och rör om en gång i timmen. Resultatet blir glassigt och gott, bara lite mindre krämigt än med maskin.
Ingredienser
- 2 dl
- vegansk vispgrädde
- 2 dl
- sojamjölk
- 1 dl
- strösocker
- 1 msk
- matchapulver
Gör så här
Värm socker och mjölk under omrörning tills sockret lösts helt och blandningen är på väg att börja sjuda. Ta av från plattan och rör ner matchapulvret.
Tillsätt grädde och rör om tills grädden smält och blandningen är jämn. Täck över och kyl i kall kyl eller frys tills vätskan är riktigt kall men inte börjat frysa.
Kör blandningen i glassmaskin. Låt stå i frysen ytterligare en stund efter att glassen blivit klar.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.