Zucchini är en av sommarens absoluta hjältar på råvarufronten. Här får den sällskap av krispigt bovete och en krämig sås.
Ingredienser
- 1
- gurka
- 2
- zucchini
- 1
- pepparrot
- 1 dl
- bovete
- 1 pkt
- krasse
- 1
- palsternacka
- 2 dl
- växtbaserad crème fraîche
- citronjuice
- olja, till stekning och fritering
- salt
- peppar
Gör så här
Lägg bovetet i blöt i 60 minuter. Stek det därefter i olja tills kornen börjar poppa.
Värm upp olja i en kastrull, skär palsternackan till tunna strimlor med hjälp av en skalare och fritera dem tills de är krispiga.
Blanda crème fraîchen med riven pepparrot, salt och citronjuice.
Skiva gurkan tunt och blanda skivorna med citronjuice. Dela zucchinin i klyftor, stek i olja och rikligt med havssalt och peppar. Servera allt med krasse, och riv färsk pepparrot över.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.