okonomi betyder "som du vill ha det", och är en bra beskrivning av reglerna kring den klassiska japanska pannkakan. Utöver kål, som är en given ingrediens i smeten, går det att variera okonomiyaki i oändlighet. Upplagt för kylskåpsrensning med andra ord!
Ingredienser
- 200 g
- strimlad spetskål
- 1 näve
- färsk shiitake, hackad
- 2
- vårlökar, strimlade
- 2
- vitlöksklyftor, rivna
- 2
- rivna potatisar
- 2 dl
- vetemjöl
- 2 dl
- utspädd grönsaksbuljong
- 1 tsk
- bakpulver
- ½ tsk
- liquid smoke
- salt
- peppar
- chilisås
- havrebaserad creme fraiche
- vårlök, strimlad
- inlagd ingefära, gari
TOPPNING
Gör så här
Sätt ugnen på 200°c. Stek shiitaken i olja och liquid smoke tills den blir krispig.
Blanda vetemjölet med bakpulver, salt och peppar. Tillsätt resterande ingredienser, inklusive shiitakesvampen. Blanda till en klumpfri smet.
Värm upp en stor stekpanna, ringla i olja, häll i smeten och stek på medelvärme. När pannkakan börjar bli fast på ytan – ställ in den i ugnen i 10-15 minuter. Toppa med chilisås, creme fraiche, inlagd ingefära
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.