Ingredienser
- 4 dl
- havregrädde/sojagrädde
- ½ msk
- matchapulver
- en nypa
- salt
- 2 dl
- frysta hallon
- 1 msk
- socker
- en nypa
- vaniljextrakt, eller vaniljsocker
HALLONSÅS
Gör så här
Koka upp gelesockret och 2 dl grädde med matchapulvret. Låt koka en halv minut. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner resten av grädden.
Häll upp blandningen i fyra portionsformar och låt stå i kylen några timmar innan du serverar.
Hallonsåsen
Ta fram en liten kastrull med tjock botten. Häll i hallonen, en skvätt vatten, socker och vanilj. Värm upp långsamt tills det börjar sjuda, tryck sönder hallonen med en sked.
När det har tjocknat silar du hallonsåsen genom en finmaskig sil. Tryck ner hallonsåsen med en sked så all saft rinner igenom. Servera pannacottan med hallonsåsen.