Lite gryn eller pasta gör soppan matigare, här har vi låtit röd quinoa koka med grönsakerna. För en extra mustig och vacker buljong tillsätter vi tomatkross, det ger soppan en lite syrligare smak och fin färg. Testa att toppa soppan med saltrostade pumpafrön, det är supergott!
Ingredienser
- 1
- gul lök
- 2
- vitlöksklyftor
- 200 g
- rotselleri
- 2
- morötter
- 2
- potatisar
- 400 g
- krossade tomater
- 8 dl
- utspädd grönsaksbuljong
- ½ dl
- puy-linser
- ½ dl
- quinoa
- torkad oregano
- salt och svartpeppar
- olivolja
- 1 ½ dl
- pumpafrön
- ½ tsk
- salt
- 1 msk
- vatten
SALTROSTADE PUMPAFRÖN
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär alla rotsaker i små tärningar. Hetta upp generöst med olivolja i en gryta och fräs löken tillsammans med morötter och rotselleri. Rör om då och då, och låt fräsa på ganska låg värme en god stund, utan att det bränns.
Tillsätt alla övriga ingredienser och låt soppan koka sakta i ungefär 20 minuter, tills grönsakerna och linserna är mjuka. Smaka av med mer salt och peppar.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpafröna tills de knäpper och har fått lite färg. Rör ner saltet och slå på vattnet, och rör genast om ordentligt. Låt vattnet koka bort och fröna torka i pannan.
Strö pumpafröna över soppan vid servering.