Vegoversionen av trendrätten pulled pork passar perfekt i en riktig höjdarburgare. Krämig coleslaw och krispig sallad tar dig hela vägen i mål. Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!
Ingredienser
- 5-6
- frallor eller burgarbröd
- några blad
- krispsallad
- 2 burkar
- jackfruit, i saltlag
- 1 l
- buljong
- 3 msk
- senap
- 33 cl
- öl, (lager ipa eller ale)
- 2 msk
- olja
- 1
- pressad lime
- 2 msk
- soja
- 1 tsk
- salt
- ½ tsk
- peppar
- ¼ tsk
- chili
- 2
- vitlöksklyftor, pressade
- 2 tsk
- paprikapulver
- 1 tsk
- chipotlechili
- 1 tsk
- farinsocker
- 200 g
- rödkål
- ½
- röd lök
- 1 dl
- havrebaserad creme fraiche
- ½ dl
- vegansk majonnäs
- 1 ½ tsk
- dijonsenap
- 1 tsk
- sherryvinäger
- salt
- svartpeppar
MARINAD
RÖDKÅLSCOLESLAW
Gör så här
Sätt ugnen på 200°c. Häll av lagen och skölj jackfruiten. Stek jackfruiten i olja tills den får färg, salta och peppra. Häll på en liter buljong och sänk värmen. Låt sjuda under lock i cirka en timme.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg jackfruiten i en ugnsfast form. Massera in marinaden. Häll på öl, täck formen med aluminiumfolie och pricka små hål i foliet med en kniv. Sätt in i ugnen ca 30-40 minuter.
Dra isär jackfruiten med en gaffel så att den blir till strimlor. Sätt in i ugnen 10 minuter till utan folie.
Gör rödkålsslawen: Finstrimla kålen. Skala och finhacka löken. Blanda kål och lök med crème fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar. Låt gärna salladen stå i kyl någon timme innan servering.
Pensla insidan av burgarbröden med senap. Fyll bröden med jackfruit, rödkålsslaw och sallad. Servera